Fotó: MTI/Komka Péter, archív
Hirdetés

Magyarországon 770 ezer diagnosztizált cukorbeteg él, azonban a becslések szerint az érintettek száma több mint 1 millió 200 ezer. Az elmúlt időszakban több intézkedés történt a diabéteszesek élethelyzetének javítása érdekében, de sok még a közös tennivaló – írja a miniszterelnöki megbízott.

2018-ban Magyarország Kormánya együttműködési megállapodást kötött a cukorbeteg szervezetekkel. Közös célként jelölték meg a korszerű diabetes-prevenciót, a képzési rendszerrel együtt a jelenlegi diabetes-gondozás áttekintését, a diabetológiai gyógyszeres terápiák jelenlegi rendjének áttekintését, a korszerű terápiák előtérbe kerülését és a vércukor ellenőrzésre szolgáló eszközök támogatási rendszerének áttekintését.

A mindennapos testnevelésnek és a közétkeztetési programnak köszönhetően az iskolások ma már többet sportolnak és egészségesebben táplálkoznak, amely nagy segítséget jelenthet a cukorbetegség megelőzésében.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Miniszterelnöki Kabinetiroda kezdeményezésére a 2018. évi „Jónak lenni jó” kampány 2018. november 14-én, a diabétesz világnapján vette kezdetét. A közmédia, az Erzsébet Alapítvány, a Magyar Diabetes Társaság, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Szurikáta Alapítvány és a Sportos Cukorbetegek Egyesületének együttműködésével, az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekek tartalmas és biztonságos táboroztatását támogathatták az állampolgárok.

A kampány során összesen 130 millió forint gyűlt össze, amit Nyitrai Zsolt megköszönt az adományozóknak.

A teljes bejegyzés ide kattintva olvasható.