A „Made in Hungary”-nek kell a legfontosabb brandünknek lennie a céges márkák mellett. Ki kell alakulnia egy olyan megítélésnek Európa- és világszerte, hogy ami itt készül, az világszínvonalú, bízni lehet benne – mondta a Demokratának Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszterrel, Budapest II. és III. kerületének országgyűlési képviselőjével az eredményekről, a következő évek feladatairól és a tapasztalati tényeknek ellentmondó ellenzéki jóslatokról is beszélgettünk.

Idegen szelek szárnyán

Egy internetes hírportál értesülése szerint nyomós oka van annak, hogy a kormánypártok nem akarják, Szél Bernadett továbbra is részt vegyen az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén. Németh Szilárd a Demokratának elmondta, nemzetbiztonsági érdek megakadályozni, hogy szigorúan titkos információk idegen kezekbe jussanak.

A választásokra bevörösödnek

Az MSZP rendszeresen színt és modort vált a választási kampányra: a két ciklus között domináló kék, halványpiros jelképeket vörösre cserélik, a retorika „európaiból” kádárivá változik. Ezt csinálta Medgyessy, Gyurcsány és Mesterházy is, jelenleg Kunhalmi Ágnes a párt „munkásmozgalmi arca”.

Felépülőben az egészségügy

Az ellenzék azt ígéri, hogy választási győzelem esetén rendbe teszik az egészségügyet. Egyszer már megtették: adóssághegyek, lepusztult kórházépületek és rendelők, elaggott műszerpark és bezárt intézmények mutatták tevékenységük eredményét. Dr. Bene Ildikót, a Fidesz–KDNP egészségpolitikusát arról kérdeztük, hol tartunk e súlyos örökség felszámolásában.

Lapunkban emellett interjút olvashatnak Skrabski Fruzsinával, Gyémánt Lászlóval és Apáti Bencével is.

A Demokrata január 24-től kapható az újságárusoknál.