– Kimondani, hogy a Jobbik a jövőben nem működik együtt a DK-val, kényszerlépés volt Gyöngyösi Márton részéről

Hirdetés

– vélekedett Nagy Ervin, aki szerint attól, hogy a Jobbik elnöke pártjára aggatja a konzervatív logót, nem fogja visszaszerezni korábbi szavazóit.

– Nemcsak Gyurcsánnyal, az ördög öreganyjával is együttműködünk, ha szükséges

– szögezte le két és fél évvel ezelőtt Gyöngyösi Márton, aki a minap az ATV-ben arról beszélt, pártja a jövőben semmilyen választáson nem indul a DK-val.

A Magyar Nemzet emlékeztet, a Jobbik elnöke még pár hónapja írt elnökjelölti szándéknyilatkozatában is úgy fogalmazott, bár az ellenzéki együttműködés a választáson óriási vereséget szenvedett, valószínűleg lesz még dolgunk a többi ellenzéki párttal, és ezt én magam is így tartom helyesnek.

Arról, hogy Gyöngyösi Márton miért épp most látta szükségesnek, hogy véleményt nyilvánítson Gyurcsány Ferencről, Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője a Magyar Nemzetnek azt mondta, a Jobbik és a DK közötti szakítást először Gyurcsány mondta ki azzal, hogy létrehozta az árnyékkormányt, és közölte, nem várna arra, hogy a többi párt összeszedje magát.

– Gyöngyösi Márton felismerte, hogy a DK megpróbálja leuralni a baloldalt, és rájuk már nem lesz szüksége a DK elnökének. Így inkább megpróbált morális előnyt szerezni azzal, hogy az előző nyilatkozataival szembe menve kijelentette, hogy a jövőben a Jobbik nem fog együttműködni a DK-val. Ez a kijelentés okafogyott, mindez egy kényszerlépés volt a Jobbik részéről

– fogalmazott Nagy Ervin. Az elemző úgy véli, a Jobbik ezzel a lépéssel teljesen magára maradt.

Hangsúlyozta, a Jobbik több ideológiai irányváltáson van túl, ezek közül a legdrámaibb az volt, amikor a jobboldalról átkeltek a baloldalra, és mind politikai mondanivalójukban, mind szövetségi politikájukkal a baloldali összefogás részévé váltak.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk