Fotó: Volner János, Facebook (képernyőkép)
Hirdetés

Volner János szerdán az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés elfogadta az egyes választási tárgyú törvényeket módosító javaslatát és lehetővé tette, hogy az országgyűlési választással azonos napon megtartható legyen az országos népszavazás is, elmondta: Szabó Tímea (Párbeszéd) is benyújtott egy hasonló tartalmú javaslatot, azaz a kormánypárti és ellenzéki képviselők egyaránt jó ötletnek tartják, hogy az országgyűlési választással egy napon megrendezhetőek legyenek a népszavazások.

Mint mondta, egy-egy népszavazás költsége meghaladja a hatmilliárd forintot, így – mivel az ellenzéknek és a kormánynak is van folyamatban népszavazási kezdeményezése – 12 milliárd forintot lehet megspórolni.

A politikus felidézte: hónapokkal ezelőtt vállalta, hogy mindent elkövet a kormány gyermekvédelmi népszavazásának a sikeréért. „Meggyőződésem, hogy a gyermekeinket a liberálisok által erőltetett szexuális propagandától mindenképpen meg kell védenünk” – fogalmazott.

Volner János szerint ha egy napon lehet megrendezni a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazást az országgyűlési választással, akkor „nagyon sok ember el fog menni és szavazni fog a gyermekek megvédésre”. Úgy vélte, „ezzel egyértelmű üzenetet küldhetünk majd a brüsszeli politikusoknak, akik az LMBTQ-lobbit erőltetik, hogy Magyarországon stop van a gyermekek oktatási intézményeinél, óvodáinál, nem engedjük be az LMBTQ-aktivistákat továbbra sem”.

Korábban írtuk

Emlékeztetett: „a baloldal és a brüsszeli bürokraták” támadást intéztek Magyarország ellen, kifogásolva a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit. Hozzátette: a kormány a legdemokratikusabb módon a választópolgárokhoz fordul a gyermekvédelem kérdésében és népszavazáson kérdezi meg a választókat. Volner János szerint a népszavazás demokratikus válasz lesz Brüsszelnek.

„Meggyőződésem, hogy elsöprő többséggel fogja a magyar társadalom támogatni a kormány gyermekvédelmi törekvéseit és Brüsszelnek le fogjuk törni a szarvát ebben a kérdésben” – fogalmazott. Volner János legalább 3-4 millió közötti szavazatra számít a gyermekvédelmi népszavazáson, de reményei szerint akár a négymilliót is meg fogja haladni a gyermekvédelmi törekvéseket támogató voksok száma.