A befolyásos ügyvivő tisztességtelennek és a Fodor-szárny szempontjából politikailag elhibázottnak tartja a történteket. Egyben ismertette a köztévé reggeli műsorában azt a forgatókönyvet, amellyel szerinte megelőzhető lett volna a válság elmélyülése. A Magyar Bálint-féle javaslat lényege a rendkívüli tisztújítás elkerülése. Eszerint az álküldöttek leleplezése után Fodor Gáboréknak nem lett volna szabad megkérdőjelezniük Kóka János megválasztásának törvényességét. Ki kellett volna nyilvánítaniuk, hogy a történtek ellenére legitim elnöknek tekintik Kókát a következő, 2009-ben esedékes rendes tisztújító küldöttgyűlésig.

Drávapiski polgármesterének javaslatára szavazott Kóka Jánosra hat ormánsági küldött a tavalyi elnökválasztás második fordulójában – állítja a liberális Mali Zoltán. A tagrevíziós botrány miatt az SZDSZ-ből önként kilépett Mali a Hírszerző internetes portálnak azt mondta: telefonon irányította otthonról a küldötteket, hogy kire szavazzanak. Az első, döntetlennel végződő fordulóban Fodor Gáborra adták voksukat. Ezután azonban meggondolta magát Mali és a második fordulóban már Kókára szavaztatta küldötteit. A támogatásáról még az ülés alatt sms-ben tájékoztatta a Kóka Jánost támogató volt elnököt, Kuncze Gábort. De hogy miért állt át a Kóka-táborba, arról Mali Zoltán nem beszélt. A tavalyi elnökválasztás első fordulójában mindkét jelölt 377 szavazatot kapott. A második fordulóban Kóka János hármat szerzett szavazattal nyert, Fodor 10 voksot veszített.

Drávapiski polgármestere Mali Zoltán a Magyar Nemzetnek adott interjúban azt mondta, Kóka János pártelnöknek nagyon gyorsan távoznia kell, és nem csupán saját, hanem a liberálisok érdekében is.

(hírTV)