A megbeszélésen a felek a magyar uniós elnökségi időszak prioritásairól, a két ország közötti együttműködési lehetőségekről tárgyaltak.

A nemzeti fejlesztési miniszter a 2011-2020. évi közlekedéspolitikai fehér könyv folyamatban lévő előkészítése kapcsán a gazdasági, társadalmi és területi integráció mélyítésének szükségességét hangsúlyozta. Fellegi Tamás szerint a felzárkóztatás jól bevált uniós eszköze, a kohéziós politika változatlan fenntartása elengedhetetlen a növekedési lehetőségek megőrzéséhez, így a közlekedési infrastruktúra fejlesztésének folytatásához, felgyorsításához is.

A házigazda miniszter a Duna Makro Regionális Stratégia jövő félévre tervezett elfogadásáról szólva kezdeményezte, hogy Németország ossza meg széleskörű, a Duna-Majna csatorna építésekor szerzett tapasztalatait Magyarországgal.

A tárcavezetők a találkozón sikeresen azonosították a közös érdekeket, álláspontokat a Transzeurópai Közlekedési Hálózat (TEN-T) és az I. vasúti jogszabály csomag felülvizsgálata, valamint a funkcionális légtérblokkok kialakítása ügyében is.

Fellegi Tamás a megbeszélésen bemutatta a német társminiszternek a Közlekedési Tanács üléseit 2011. első félévben elnöklő Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkárt.