Hirdetés

Az elmaradt fővárosi közgyűlés miatt egymásra mutogatnak a baloldali pártok, amelyeknek a képviselői nem jelentek meg a szerdai ülésen. Mint a napilap korábban megírta, a DK és a Momentum között húzódó konfliktus vezetett a botrányhoz. Az üzengetés a DK és ifjúsági tagozata, a Momentum között csütörtökön tovább folytatódott. A két párt közötti ellentét az időközi választás jelöltjeinek helyei miatt robbant ki, a nyilatkozatok alapján ez főképp a XI. kerületet érinti. Itt ugyanis Orosz Anna momentumos alpolgármester helyére kellene jelöltet állítani, hiszen ő az országgyűlési választáson mandátumot szerzett, és a Parlamentben kívánja folytatni a munkáját.

A párt egyébként úgy fogalmazott: a politikai megegyezés hiánya miatt nem tudták biztosítani Bősz Anett (DK) főpolgármester-helyettessé választását, aki a szintén a parlamenti munkát vállaló Gy. Németh Erzsébet helyére érkezett volna. A DK közleményében jelezte, a XI. kerületben a Momentum folyamatban lévő hatpárti egyeztetést rúgott fel, amikor úgy döntött, hogy a főváros megbénítását használja fel pártérdekei eléréséhez.

A problémát az váltotta ki a DK szerint, hogy a Momentum Lados Tamást, a párt kerületi elnökét szerette volna a XI. kerület alpolgármesterének. Ezt Gyurcsány Ferenc pártja szerint nemcsak ők, de a többi baloldali párt is elutasította.

Az, hogy ez a konfliktus túlmutat a fővároson, már a DK korábbi közleményéből kiderült,

hiszen abban úgy fogalmaztak, remélik, hogy a Momentum elnökválasztó tisztújítása pontot tesz a belső vitáik végére, és megszűnik a megegyezés minden akadálya.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Hírlap honlapján olvashatnak.