Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

A Karácsony Gergely által vezetett fővárosi önkormányzat által legmagasabb áron meghirdetett ingatlanegyüttes már vevőre is talált. A XXIII. kerületi Szentlőrinci úton található kilenc darab telekre nettó hatszázmillió forintos vételáron találtak nyertes pályázót, de a II., III., XI. és XVIII. kerületekben is sikerrel hirdettek meg ingatlanokat. Ezekért összesen nettó 1,1 milliárd forint bevételhez jut a fővárosi önkormányzat.

Piaci pályázaton keresnek gazdát még további hét ingatlannak, ezek eladásából további minimum félmilliárd forintot remél a Városháza, de több pályázó esetén az árak feljebb kúszhatnak, mint ahogy történt a már nyertes pályázatok esetében. E csoportból egy XIV. kerületi, Öv utcai ingatlan a legmagasabb árfekvésű, amelyet minimum 218 millió forintért kínálnak Karácsonyék – részletezi a lap.

A Városháza az első negyedévben, vagyis márciusig összesen tizenhárom ingatlant tervez eladni, és ezekből csaknem kétmilliárd forint bevételre számít – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a fővárosi önkormányzat. Idén összesen 72 ingatlant bocsátanak áruba, és ezekből megközelítőleg 8,2 milliárd forint bevételt várnak – teszi hozzá a lap.

Úgy tűnik, a főváros kiárusítja a családi ezüstöt, a korábbi ciklusban nem volt ugyanis példa arra, hogy egyszerre ennyi ingatlant adjanak el.

Korábban írtuk

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva olvashatják el.