Fotó: MTI/Komka Péter, szerk.
Hirdetés

Az automata hívás során Jakab Péter kritizálja a kormányt és további intézkedésekre szólítja fel. Schiffer András, az LMP korábbi elnöke szerint tragédia, hogy az ellenzék nem támogatta a javaslatot.

A Jobbik elnöke azt követően, hogy a párttársaival nem szavazta meg a koronavírus elleni védekezésről törvényt, egy videóüzenetben arra szólította fel a miniszterelnököt, módosítsák azt, hogy számukra is elfogadható legyen. Most pedig telefonos tájékoztató kampányba kezdett – Jakab a kormányt kritizálva további intézkedéseket ígér az embereknek.

„Azt javasoltam Orbán Viktornak, fogadjon el három hónap rendkívüli felhatalmazást, hogy gyors döntéseket tudjon hozni az ön védelmében. Miniszterelnök úr sajnos ezt nem fogadta el, helyette azt kérte, addig kormányozhasson egyedül, ameddig csak akar. Pedig most nem a hatalom a fontos, hanem az ön biztonsága” – mondja Jakab Péter a hívás folyamán.

A Jobbik közleményében azzal indokolta a telefonos kampányt, hogy így a szükséges információkat könnyebben el tudják juttatni szavazóikhoz és hatékonyabban rá tudják őket venni az otthon maradásra.

A parlamenti négyötödre nem Orbán Viktornak, hanem a teljes politikai megegyezésre az országnak lett volna szüksége – fogalmazott Schiffer András. Az ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP alapítója az ATV-ben azt mondta, az ellenzéknek meg kellett volna szavaznia hétfőn a felhatalmazási törvényt, hogy a kormány élni tudjon felelősségével, és teljes cselekvőképességgel felvértezve próbálja meg a védekezést irányítani.

Schiffer András gondolatai és videó a HírTV honlapján.