Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand
Hirdetés

A korrupciós bűncselekmények vádja miatt leváltott Eva Kaili helyére egy szélsőséges LMBTQ-aktivistát választott alelnöknek az Európa Parlament (EP) baloldali többsége.

Marc Angel évek óta gyűlöli Magyarországot, mert hazánk nemet mondott az erőszakos LMBTQ-lobbira.

A luxemburgi szocialista képviselő kifejezetten büszke arra, hogy az EP-LMBTQ csoportjának vezetésével élen jár a magyar és a lengyel gyermekvédelmi intézkedések elleni brüsszeli nyomásgyakorlásban. Örömét fejezte ki, amikor az Európai Bizottság bejelentette a kötelezettségszegési eljárást Magyarország és Lengyelország ellen is.

Barátja az elítélt bosszúpornós

Marc Angel társelnöke az EP-LMBTQ csoportjának, amely a vezetésével többször is Magyarország megbüntetésére szólított fel a gyermekvédelmi törvény miatt. A baloldali politikus a Facebook-oldala alapján jó barátságot ápol a bosszúpornós Cyrus Engererrel, aki szintén tagja az LMBTQ-csoportnak, és javaslattevője volt a Magyarországot elítélő EP-határozattervezetnek még 2021 nyarán.

Korábban írtuk

A máltai munkáspárt brüsszeli képviselőjét korábban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, miután lejárató szándékkal pornográf felvételeket terjesztett a volt férfi partneréről, aki szakított vele.

Nyomást gyakoroltak a Bizottságra

Amikor a Bizottság eljárást indított a magyar gyermekvédelmi törvény miatt, valamint a lengyelek ellen szintén egy hasonló ügyben, Marc Angel úgy nyilatkozott, az LMBTI csoportjuk élen járt az ügyben, és nyomást gyakoroltak a Bizottságra, hogy járjon el ezekben az ügyekben.

Írásaiban is többször támadta a gyermekvédelmi törvényt és örömét fejezte ki, hogy az Európai Bizottság végül bejelentette a kötelezettségszegési eljárást Magyarország és Lengyelország ellen is ebben a kérdésben.

A Népszavának adott interjúban 2021 decemberében úgy fogalmazott: „Igaz, a dolgok lassan mennek, de fenntartjuk a nyomást, egy hónappal ezelőtt a LIBE – a parlament állampolgári jogi bizottságának delegációja látogatott el Magyarországra, és az Európai Parlament egy héten belül elfogadja a jelentésüket. Mindemellett várhatóan hamarosan ismét összeülnek a tagállamok európai ügyekért felelős miniszterei, hogy megvitassák a magyar és lengyel jogállamiságot fenyegető veszélyeket a hetes cikkely szerinti eljárás keretében. A parlament nyomást helyez a Bizottságra, hogy cselekedjék ezekben kérdésekben.”

Angel szerint nagyon korán el kell kezdeni az LMBTQ oktatását a gyerekeknek

Az EP elnökkel közösen adott nagy interjúban azt nyilatkozta, rendkívül fontos az LMBTQ-val kapcsolatos oktatás kérdése az iskolákban, valamennyi tagállamban, hogy átfogó képet kapjanak a transz- és gender identitásokról és az interszexualitásról. Szerinte mindezt valamennyi korosztály számára elérhetővé kell tenni, nagyon korán el kell kezdeni az LMBTQ-kérdések oktatását az iskolákban.

Egy Facebook-bejegyzésében a magyar gyermekvédelmi törvényt kritizálva azzal hencegett, hogy a luxemburgi RTL-nek készített videót a Pride felvonulásról, amit kifejezetten gyerekeknek szóló hírműsorban fognak levetíteni.

A luxemburgi politikus-aktivista nagy eredménynek tartja, hogy az EP LMBTQ-zónának nyilvánította az Európai Uniót, ami szerinte erős üzenet Lengyelországnak és Magyarországnak. Angel ügyel arra, hogy külső megjelenésével is folyamatosan népszerűsítse a szivárványos ideológiát: transzvesztitákat és transzneműeket (vagyis azokat, akik műtéteket végeztettek magukon) kiemelő LMBTQ zászlóját szinte mindenhová magával viszi, sőt abba szokott beöltözni, más LMBTQ kiegészítőkkel.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják el az Origo oldalán.