A napilap azt írja: a Budaházy György nevével jelzett szervezetnek eddig 12 tagját helyezték előzetes letartóztatásba, de információik szerint további sorozatos őrizetbe vételekre kerülhet sor, mert a Magyarok Nyilai szervezet kiterjedtebbnek bizonyul, mint azt korábban feltételezték.

A cikk felidézi, hogy a csoport négy tagját még áprilisban fogta el a rendőrség, majd letartóztatásba került Budaházy György, akit a terrorszervezet létrehozásával és irányításával is gyanúsítanak. Szeptemberig összesen 12 személyt tartóztattak le. Őket egyebek mellett szocialista miniszterek, képviselők ingatlanjai elleni támadásokkal, a Hollán Ernő utcai jegyiroda felgyújtásával, Csintalan Sándor műsorvezető bántalmazásával, illetve a szabadszállási buszrobbantással is gyanúsítják.

A Népszava úgy tudja: a csoport Káli Sándor miskolci polgármester, szocialista országgyűlési képviselő elleni bombatámadásra is készült áprilisban, de az utolsó pillanatban, állítólag már útban a politikus háza felé, a „végrehajtásra kijelölt harcosok” valamiért megijedtek, és nem vitték véghez Budaházy tervét. Végül egy elhagyatott területen robbantották fel a labdába rejtett pokolgépet. Őket is elfogta a rendőrség.

A napilap szerint a terrorszervezet számlájára írják – mostantól hivatalosan is – a tavaly nyáron budapesti meleg-szórakozóhelyek ellen elkövetett Molotov-koktélos támadásokat is.

(hirado.hu/Népszava)