Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)
Hirdetés

Rada Csaba, Magyarország rámalláhi képviseleti irodájának misszióvezetője szerdán a Betlehem melletti Beit Dzsallába és Beit Szahúrba látogatott, ahol Magyarország szolidaritásáról és támogatásáról biztosította a helyi keresztény vezetőket.

Beit Szahúrban a külképviselet nevében megállapodást írt alá a helyi görögkatolikus iskola igazgatójával 20 ezer euró összegű támogatásról, amelyet az iskola infrastrukturális fejlesztésekre és fenntartásra fog fordítani.

A találkozón megjelentek a helyi keresztény egyházak vezetői, Beit Szahúr polgármestere, valamint Nasszar Kamisz, Magyarország betlehemi tiszteletbeli konzulja is. Rada Csaba misszióvezető megbeszélésükön hangsúlyozta Magyarország szentföldi keresztény közösségek melletti elkötelezettségét.

Korábban írtuk

„Habár a jelenlegi válság nem kímél egyetlen országot sem, Magyarország nem hagy fel a helyi közösségek támogatásával, ahogy ezt ezzel a segítséggel is kifejezte” – mondta Rada Csaba az MTI-nek.

A megállapodás aláírása után a magyar delegáció látogatást tett a szomszédos Beit Dzsallában a Szent Miklós Időseket Segélyező Otthonnál is. A magyar képviseleti iroda egészségügyi és fertőtlenítő szereket adományozott a nagy múltra visszatekintő helyi intézménynek, hogy segítse az idősotthont a koronavírus-járvánnyal szemben.

Magyarország már hosszabb ideje támogatja a szentföldi keresztény közösségeket pénzügyi adományokkal és tárgyi segítséggel, valamint a veszélyeztetett keresztény közösségeket védelmező Hungary Helps program keretein belül.