"A demokrácia alapvető érték politikai családunk és a magyarok számára, és éppen elég sokáig megfosztottak tőle…

Gepostet von Novák Katalin am Freitag, 29. Mai 2020
Hirdetés

Napra pontosan tíz éve került hatalomra Orbán Viktor második kormánya, a francia napilap ennek alkalmából terjedelmes cikkben összegezte az elmúlt tíz év magyar kormánypolitikájának eredményeit.

„Amikor kormányzati szerepbe kerültünk, az országot mély politikai, gazdasági és erkölcsi válság sújtotta ” – mondta a lapnak Novák Katalin, a Fidesz alelnöke. „Tíz évvel később eljutottunk oda, hogy a magyarok visszanyerték a kormány munkájába vetett bizalmat. Újra felfedezték a stabilitást és a biztonságot.” – tette hozzá.

„A nemzet, a család és a szuverenitás értékeit a politikánk középpontjába helyeztük ” – mutatott rá, aláhúzva, hogy ezek a pillérek az alaptörvényben is megtalálhatóak, amely „hirdeti a család, a férfi-nő szövetség központi szerepét, és segíti a gyermekvállalást”.

Korábban írtuk

A bíráló hangokra reagálva Novák Katalin megjegyezte: „A demokrácia alapvető érték a politikai családunk és a magyar társadalom számára. Éppen elég sokáig megfosztottak tőle bennünket ahhoz, hogy ne kérjünk leckét ebben a kérdésben.”