Azt is kötelezővé tennék a közösségi hálót működtető társaság számára, hogy a 6 millió magyar felhasználó adatait Magyarországon tárolja – közölte Toroczkai László.

Hirdetés

Erről azt követően döntöttek, hogy az elnök személyiségi jogai, illetve jó hírnevének megsértése, valamint a véleményszabadság korlátozása miatt pert indított a Facebook ellen, ám a cég dublini központjában nem voltak hajlandóak átvenni a periratokat – tette hozzá.

A Facebook világszerte cenzúrázza a jobboldali, nemzeti, keresztény tartalmakat, és ez a cenzúra Magyarországon leginkább a Mi Hazánkat érinti – állította.

Elmondása szerint megszüntették és letörölték a személyes Facebook-oldalát is, illetve a nevét sem lehet leírni, a képét megosztani a weboldalon.

Korábban írtuk

Sőt – folytatta -, a Mi Hazánkat veszélyes szervezetként, őt magát pedig veszélyes személyként tartják nyilván.

Vagyis, miközben egy törvényesen működő politikai párt elnöke és többszörösen megválasztott polgármester, terroristákkal, sorozatgyilkosokkal  és emberkereskedőkkel sorolja egy kategóriába a Facebook – emelte ki Toroczkai László. Hozzátette:ebben a helyzetben indított pert a cég ellen, amelyben a korlátozások megszüntetését és 100 millió forintos kártérítést kér a társaságtól.

A szegedi törvényszék megküldte a keresetet a Facebook dublini központjába, ám a cég arra hivatkozva tagadta meg a dokumentumok átvételét, hogy azok magyar nyelven íródtak – ismertette.

Szerinte felháborító, hogy a Facebook arra kényszeríti a magyar igazságszolgáltatást, hogy angol nyelven folyjon egy olyan  eljárás, ami magyar bíróságon, Magyarországon történt jogsértésről szól.

Vagyis a Facebook azt gondolja, hogy a magyar állam, a magyar törvények felett áll; ebben a helyzetben kívánják benyújtani az Országgyűlésben a képviseleti kötelezettséget előíró törvényjavaslatukat – mondta Toroczkai László.