Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét a Karmelita kolostorban

Az uniós testület elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyal a Karmelita kolostorban, munkavacsora keretében – mondta a sajtófőnök.

Hirdetés

Szijjártó Péter: Nem lehet a magyarokkal megfizettetni a háború árát

Szijjártó Péter hétfőn az Országgyűlésben arról beszélt, Magyarország nem szavazza meg az Európai Bizottság kezdeményezését az Oroszország elleni szankciókról, mert az az országnak problémát jelent és a megoldásra nem tartalmaz javaslatot.

A külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalásában kiemelte: nem lehet a magyarokkal megfizettetni a háború árát.

A tárcavezető emlékeztetett, két és fél hónapja tört ki háború Magyarország szomszédságában, és az ország álláspontja a kezdetektől világos, mielőbb békét akar Ukrajnában, ezért minden diplomáciai erőfeszítést támogat, amely a háború tárgyalásos lezáráshoz vezethet. Világos különbséget teszünk támadó és megtámadott között, elítéltük az orosz katonai agressziót, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett, minden idők legnagyobb humanitárius segítségét nyújtjuk Ukrajnának, továbbá eddig csaknem 700 ezer menekülőt fogadtunk be – sorolta.

„Ursula von der Leyen még ma délután Magyarországra jön, hogy Orbán Viktorral találkozzon! Szemmel láthatóan hatékony a magyar érdekérvényesítés, így neki kell alkudoznia Budapesten. A találkozó témája: az európai biztonság és az energiaellátás” – írta közösségi oldalán Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Korábban írtuk