A jobbikos zaklatási botrány áldozata azt állítja, jogilag megtörtént a nemi erőszak – hangzott el az M1 Híradójában. V. Anita a Borsnak újabb részleteket árult el arról, hogyan bántalmazta Jakab Péter pártelnök barátja. A nő szerint előre kitervelt bosszú volt, amelyet Földi István hajtott végre. De benne volt a Jobbik regionális igazgatója is, akinek korábban visszautasította a közeledését.

Hirdetés

A történtekről V. Anita könnyeivel küszködve beszélt korábban a TV2-nek. Azt mondta: Földi István először szexista megjegyzéseket tett, majd mindenki szeme láttára fogdosta, végül pedig bezárta egy szobába és a nő akarata ellenére közösülni akart vele. Mindez tavaly decemberben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ököritófülpösön történt, egy horgásztanyán.

A Fidesz-frakció női tagjai közleményben ítélték el a zaklatási ügyet. Több civil szervezet pedig arra szólította fel a baloldali politikusokat, hogy határolódjanak el a Jobbiktól, ez azonban még mindig nem történt meg.

Jakab Péter azzal védekezik: nem érti, hogy egykori alelnöke, Szilágyi György és élettársa miért nem tett azonnal feljelentést.

Korábban írtuk

– Hogy a rossebbe lehet, hogy ti nem aznap szaladtatok azon nyomban a nyomozó hatósághoz? – fogalmazott a Jobbik elnöke.

A nő viszont a TV2-nek arról számolt be, hogy több jobbikos politikus is megfenyegette őt. Jakab Péterről pedig lesújtó véleménye van.

– Én, amikor beléptem a Jobbikba, én Jakab Péternek az igazságérzete miatt léptem be, ahogy kiállt az emberek közé, ahogy beszélt mindenkivel. De ez csak egy álca, egyébként ő nem ilyen, egy hazug, gusztustalan, gátlástalan ember – mondta V. Anita.

A Blikknek most arról beszélt: nem érti, hogy a párt tagjai, valamint támadója miért nem kért tőle legalább bocsánatot. A jobbikos zaklatási ügyben személyi szabadság megsértésének gyanújával május közepén indult nyomozás.