Mali Zoltán hétfőn azt nyilatkozta a Baranya megyei internetes hírportálnak, hogy a héten elkezdődik a kilépési hullám, eddig hat településről jelezték, hogy megcsappan a taglétszám.

A polgármester korábban az SZDSZ legjobb tagtoborzójának bizonyult, amikor szinte egész falvakat lépett be a liberális pártba Dél-Baranyában. Az elnökválasztást megelőző újabb tagtoborzás miatt azzal vádolták, hogy Kóka Jánosnak szerez újabb küldötti szavazatokat. Ezzel szemben a választási csalások napvilágra kerülése óta ő támadta talán a leghevesebben a pártelnököt.

Ottó Krisztián Ottó, az SZDSZ megyei elnökségi tagja mostanáig 60–80 kilépési szándékról tud. A hivatalos kilépéshez szükséges nyilatkozat-nyomtatványokból, miután nem volt ilyen kérés, eddig egyet sem juttattak el a tagszervezetekhez.

Fodor támogatóival kilépne az SZDSZ-ből?

Kitérő választ adott Fodor Gábor arra, hogy valóban új pártot alapít-e, ha ismét veszít az SZDSZ elnökválasztásán. Az ügyvivő a köztelevízió kedd reggeli műsorában a kilépéséről szóló sajtóhírekre annyit mondott, hogy a liberális értékrend elkötelezett hívének vallja magát.

Fodor Gábor hozzátette továbbá, hogy az általa képviselt értékrendet jelen pillanatban egyedül az SZDSZ képviseli a magyar közéletben.

A Hírszerző internetes újságnak nyilatkozta azt hétfőn Fodor egyik támogatója, hogy ha a politikus újra vereséget szenved az elnökválasztáson, támogatóival együtt elhagyja az SZDSZ-t, és egy új ökoliberális pártot alapít.

(bama.hu, MNO, hirtv.hu)