A vizsgálócsoport vezetője telefonon egyeztetett velük időpontot, vélhetően személyesen szállította őket a helyszínre, a tesztelést végző szakemberek pedig addig változtatták a módszereket, amíg nem jött ki a megfelelő, ez esetben negatív eredmény.

A két bőrfejű fiatalember hazugságvizsgálata korántsem hozott egyértelmű eredményt, a két fordulóból mindketten csak egyet vettek sikerrel. A főügyészségen mégis azt a következtetést vonták le, hogy igazat mondtak, amikor azt állították, semmi közük a nyitrai diáklány megtámadásához – olvasható a pozsonyi Új Szóban.

A lap korábbi információja szerint vélhetően elkészült a Malina Hedvig sérüléseit „értékelő” szakértői jelentés. Erre enged következtetni, hogy Peter Labaš, a Komenský Egyetem orvosi karának rektora levélben kért engedélyt Malina Hedvigtől, hogy nyilvánosságra hozhassa egészségügyi dukumentációját. Ő ezt megtagadta és elfogultság miatt panaszt emelt a professzor és a szakértői jelentést kidolgozó többi orvos ellen.

A volt diáklány ügyvédje, Roman Kvasnica felhívta a figyelmet arra, hogy Labaš professzor politikailag aktív, elfogult személy, részt vett Ivan Gašparovič államfő választási kampányában, aki többször is Hedvig ellen nyilatkozott. Labaš ráadásul törvénysértést követett el, amikor a vizsgálat lezárása előtt a sajtóban értékelte a bizonyítékokat, és olyan fényben tüntette fel magát, mint akinek döntő befolyása van a vizsgálat kimenetelére.

(InfoRádió)