Amikor hivatalossá vált a 2019-es önkormányzati választások eredménye, előre borítékolható volt, hogy a jászberényi képviselőtestület munkája konfliktusokkal lesz terhelt. A polgármesteri széket Budai Lóránt (Jobbik), a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltje ugyan megszerezte, de a baloldalról vele együtt is csak heten kerültek a tizenöt fős testületbe, hét Fidesz–KDNP-s és egy Mi Hazánk-os képviselő mellett. A ciklus elején nagyobb konfliktusok nélkül működött a képviselő-testület baloldali frakciója. Egészen a baloldali előválasztásig: akkor, 2021 őszén ugyanis már a Budai Lóránt polgármester és Gedei József DK-s alpolgármester közötti ellentétekről cikkezett a sajtó.

Hirdetés

A két politikus közötti konfliktust az okozta, hogy a Demokratikus Koalíció 2019-ben visszaléptette Gedei Józsefet Budai Lóránt javára, ám utóbbi a 2021-es előválasztáson nem viszonozta a gesztust. 

Ehelyett Budai az MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik közös jelöltje, Kertész Ottó mellett állt ki. Utóbbi így elindulhatott a 2022-es országgyűlési választáson, ahol azonban csúnyán alulmaradt Pócs Jánossal (Fidesz–KDNP) szemben. A kormánypárti politikus a leadott voksok csaknem hatvan százalékát megszerezte, míg baloldali riválisa alig 33,7 százalékot kapott.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk