A lap úgy tudja: az UD Zrt. kezdeményezésére indított vizsgálatban az igazságügyi hangszakértő megállapította, hogy a politikus által bemutatott CD-n levő hangfelvétel vágott anyag, egyes részeket töröltek. A szakértő kétséget kizáróan megállapította azt is, hogy a hanganyagot a Nemzetbiztonsági Hivatal készítette.

A Magyar Nemzet szerint emiatt aggályos lehet az NBH által a nyomozó hatóság rendelkezésére bocsátott másik CD tartalma is, amely szintén a Dávid Ibolya elleni adatgyűjtést támasztaná alá.

Mint ismert: tavaly szeptemberben az MDF elnökválasztási kampányában hozta nyilvánosságra Dávid Ibolya a hangfelvételt, amellyel azt akarta alátámasztani, hogy Almássy Kornél tisztességtelen eszközökkel akarja eltávolítani őt a párt éléről. Az azóta sem derült ki, hogy az NBH-tól hogyan került az MDF elnökéhez a CD.

Dávid: nem tudtam arról, hogy manipulált a felvétel

Dávid a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában közölte, nem tudott arról, hogy manipulált volt az a hangszalag, melyet nyilvánosságra hozott az UD Zrt.-ügyben. A hanganyag egy borítékban jutott el hozzá, és a postaládájába helyezte valaki. Azzal a nyomozószervekhez fordult, kérve, derítsék ki, igazolja-e azt, hogy valóban megfigyelték, illetve hogy a hanganyaghoz államtitok- vagy magántitoksértés révén jutottak.

(hírTV, hirado.hu)