Mansfeld Péter halálának 55. évfordulója alkalmából közös megemlékezést tartott a budapesti II. Kerületi Önkormányzat és a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium. Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverését követő megtorlás legfiatalabb áldozata előtt egykori iskolájában rendezett emlékműsorral tisztelegtek március 21-én. Az eseményen mások mellett részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Láng Zsolt polgármester, valamint Mansfeld László, a 18 évesen kivégzett Mansfeld Péter testvére.

A megemlékezésen a vendégek és a mintegy száz végzős diák előtt Schrötter Tibor egykori politikai fogoly, az 56-os Szövetség volt elnöke tartott előadást a forradalomról és az annak leverését követő megtorlásokról. Az egykori szabadságharcos beszélt arról, amikor a Széna téren elsőként találkozott Mansfeld Péterrel, és megemlékezett a börtönben együtt töltött napokról, valamint az elnyomó rendszer kegyetlenségeiről.

Az eseményen részt vett Blaski József, aki 1958 elején Mansfeld Péterrel és barátaikkal együtt elhatározta, hogy fegyverrel próbálnak meg visszavágni a hatalomnak a forradalom leverését követő megtorlások miatt. Őt Mansfeld Péterrel együtt fogták perbe, és ítélték elsőrendű vádlottként életfogytiglani börtönbüntetésre. A Csik iskolában rendezett emlékműsorra ellátogattak egykori 56-os forradalmárok, köztük Kellner Lajos, aki a forradalom leverését követően külföldre menekült és magával vitt egy, a harcokat is látott lyukas magyar zászlót. A nemzetiszínű lobogót ma is őrzi az egykori diák, aki Németországból a II. kerületi ünnepségre elhozta a lobogót.