Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, Archív
Az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvénye Budapesten 2022. április 2-án
Hirdetés

Az elmúlt hetek időközi választásainak eredményei visszaigazolják mindazt, amit a közvélemény-kutatásokban is látunk: az április 3-i történelmi bukásuk óta tovább zuhant a baloldali pártok támogatottsága, míg a Fidesz–KDNP támogatottsága erősödött

– fejtette ki a Magyar Nemzet megkeresésére Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője úgy nyilatkozott, hogy ennek köszönhetően már olyan baloldali fellegvárakban is győzni tudtak a kormánypártok, mint Budapest, Szeged vagy Dunaújváros.

Deák Dániel szerint a baloldalon belül semmilyen komoly következménye nem lett a választási bukásnak, továbbra is Jakab Péter, Fekete-Győr András, Gyurcsány Ferenc és társai azok a politikusok, akik a parlamentben frakcióvezetőként megtestesítik az ellenzéki politizálást.

Ezek bukott, leszerepelt politikusok, akiknek még az ellenzéki szavazók szerint sincsen helye a közéletben

– jelentette ki. Ugyanez a helyzet Karácsony Gergellyel is, aki csapnivaló teljesítményével Budapesten is lenullázta a baloldalt, ha most vasárnap lenne az önkormányzati választás, a választók nagy arányban váltanák le őt is – véli az elemző.

„A kétszeresen bukott miniszterelnök-jelölt főpolgármester sunyi politikusként igyekszik úgy tenni, mintha ő csak külső szemlélője lenne az eseményeknek, ezzel próbálja magától távol tartani az időközi választásokon elszenvedett baloldali vereséget, ez azonban nagyon átlátszó taktika. Karácsony Gergely ugyanis nem egy külső szereplő, hanem a baloldali politika egyik fő alakítója”

– hívta fel a figyelmet Deák Dániel. „Amikor Budapesten bukik a baloldal, akkor javarészt róla és a balliberális városvezetés teljesítményéről mondanak véleményt” – tette hozzá.

Deák Dániel szerint, ha kitart ez a folyamat, akkor 2024 tavaszán a Fidesz–KDNP-nek egy jó jelölttel és egy erős kampánnyal reális esélye lehet arra, hogy fordulatot érjen el Budapesten is, és „egy több éves rémálom után ismét jobboldali főpolgármestere legyen a nemzetünk fővárosának.”

Az országos politikában a mostani időközi választások és a magas támogatottsági szint megerősíti a kormányzati politikát, amire nagy szükség van, hiszen a háborús helyzetben politikai stabilitás nélkül sokkal nehezebb lenne Magyarország pozíciója

– világított rá Deák Dániel, kijelentve, hogy az erős politikai stabilitásnak köszönhetően van ereje Magyarországnak szembeszállni az olyan eszement brüsszeli szankciós tervekkel, mint például az olaj- vagy a gázembargó, illetve van ereje olyan döntések meghozatalára, mint például az extraprofitadó, ami több külföldi multi érdekét is sérti.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk