Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólalására az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án. MTI/Máthé Zoltán (szerk.)
Hirdetés

Gyurcsány Ferenc, a legerősebb ellenzéki párt vezetője hosszú idő után kedden adott egy nagyobb lélegzetvételű interjút a Partizán nevű Youtube-csatornán. Az interjúban Márki-Zay Péterre következetesen a „jelölt”-ként hivatkozva a hódmezővásárhelyi polgármestert jelölte meg a történelmi bukás okaként és nem bánta meg, hogy a választás éjszakáján több baloldali politikushoz hasonlóan nem állt Márki-Zay mögött.

„Azt gondoltam, hogy nekem nincs ott helyem. Hát a kolléga úr azt kérte ne legyek jelen. Akkor miért lennék éppen akkor jelen, amikor történelmi vereséget szenvedett ő? Nem mi. Ő” – fogalmazta meg véleményét a DK-vezér.

Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök szerint, „az, hogy Márki-Zay Péter mennyire szerepelt jól, mint jelölt, kétségtelenül komoly beszélgetések tárgya lehet.„

”Az viszont tény, hogy Gyurcsány Ferenc neve és jelenléte bármelyik ellenzéki párt környékén már a negyedik kétharmados Fidesz-győzelmet termelte ki. Kár ezt tagadni” – írta a Jobbik vezetője. Donáth Annához hasonlóan hangsúlyozta, hogy minden ellenzéki pártnak felelőssége volt a vereségben.

Bejegyzésében Jakab Péternek is odaszúrt: „Az akkori elnökünk kétségtelenül túlságosan balra tolta a pártot, és a Jobbikot hagyományosan támogató jobboldali, konzervatív rétegeket nem kívánta megszólítani.”

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk