Így működik a baloldali összefogás: Gyurcsány Ferenc diktál, a többiek pedig meghunyászkodva követik. Ha bárki azt hiszi, hogy a szivárványkoalícióban Gyurcsányon kívül bárkinek szava van, az óriásit téved – mondta a Magyar Nemzetnek Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára arról, hogy a Jobbik továbbra sem szólalt fel az ellen, hogy a DK a határon túli magyarok ellen uszít.

Hirdetés

Vadai Ágnes például nemrég egy online sajtótájékoztatón a következőket mondta a kárpátaljai magyarokról: „Jönnek! Felvenni a nyugdíjat, vásárolni, és a hírek szerint oltakozni is.” Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese pedig nem tartja igazságosnak „emberek kezébe adni a döntést a haza sorsáról, akik soha nem éltek itt, nem itt nevelnek gyereket, nem itt fizetnek adót, és semmilyen formában nem viselik a döntésük következményét”. Fekete-Győr András hiába beszélt konszenzusról a külhoni magyarok támogatásának kérdésében egy interjúban, Arató rögtön megcáfolta a momentumos elnök szavait.

– Nevetséges és szánalmas, hogy az ellenzéki „összefogás” még kívülre sem igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy valóban összefogás lenne közöttük. Elvtelen emberek gyülekezete, akiket csak a hatalom érdekel – közölte az államtitkár, aki szerint Jakab Péter valótlanságot állít, amikor azt mondja, van konszenzus a szivárványkoalíció pártjai között a külhoni magyarok szavazati jogának biztosítása ügyében.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el a Magyar Nemzet oldalán.

Korábban írtuk