Élőben a dolgozói érdekvédelemről!

Dobrev Klára ma többek között a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a PDSZ, a közszolgálati dolgozók és a vegyipari szakszervezet vezetőivel egyeztetett arról, 2022 után hogyan építik vissza a dolgozói érdekvédelmet Magyarországon.

Posted by Demokratikus Koalíció on Tuesday, August 17, 2021
Hirdetés

Dobrev Klára szakszervezeti vezetőkkel történt egyeztetését követően hangsúlyozta, kormányfővé választása esetén arra törekszik majd, hogy minden magyar munkavállalónak legyen képviselete.

„Az a vállalásom, hogy soha többé ne lehessen becsapni, kizsigerelni vagy éppen alulfizetni a magyar munkásokat” – fogalmazott.

A DK miniszterelnök-jelöltje elmondta, Magyarországon gyakorlatilag eltűntek azok a garanciák, „amelyek Európában védik a melósokat”. Ez pedig oda vezetett, hogy fáradt, beteg, egészségtelen körülmények között dolgozó emberek próbálnak helytállni „gyakorlatilag éhbérért” – fejtette ki Dobrev Klára.

Kiemelte, Magyarország akkor lesz erős, büszke és gazdag nemzet, ha képzett, jól megfizetett és kiegyensúlyozott munkavállalói lesznek. Ennek eléréséhez pedig a szakszervezetek jogainak visszaadása a legjobb eszköz, hogy legyen, aki képviseli a munkavállalókat, adott esetben az aktuális kormány ellen is – fejtette ki.

Korábban írtuk