A VI., VII. és a VIII. kerület összehangoltan, egységes rendszerben vezetne be a 30 km/órás sebességkorlátozást – mondta Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester a Népszavának.

Hirdetés

Korábban Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás jelentette be, hogy a kerület minden olyan utcájában, ahol nem jár BKK-járat, 30-as sebességkorlátozást vezet be az önkormányzat.

Niedermüller csütörtöki nyilatkozata szerint a politikai akarat ugyan megvan és egységes, de az érintett kerületek eltérő adottságai miatt további egyeztetésekre van szükség a szakmai szervezetek bevonásával és még arról sincs döntés, hogy miként érinti ez a kerületben lévő fővárosi kezelésű utakat. Hozzátette, úgy véli Soproni kissé előreszaladt a közléssel.

A lap arról is beszámolt, hogy készül egy Budapest egészére érvényes forgalomcsillapítási koncepció, amelyhez egyelőre a kerületektől gyűjtik be a javaslatokat. Ezeket összegyúrva készülhet el az átfogó stratégia.

Korábban írtuk

2020 áprilisában Karácsony Gergely ismertette, hogy

Budapesten jelentős forgalomcsillapítást és sebességcsökkentést tervez a közúti közlekedésben: csökkent volna a maximális 70-es sebességhatár a gyorsutakon, a nem főutakon pedig 30 km/h-ra korlátozták volna a legnagyobb megengedett sebességet.

A teljes cikk elolvasható a hirado.hu oldalán, IDE kattintva!