Hatra emelkedett a gyanúsítottak száma az Alstom-metrókocsik beszerzése kapcsán indult nyomozásban – tudta meg a Magyar Hírlap.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi, archív, illusztráció

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az Alstom-metrókocsik ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség hat személyt hallgatott ki gyanúsítottként, de két személy esetében az eljárást elkülönítették – mondta a lapnak Kovács Katalin, a főügyészség szóvivője. Hozzátette, hogy közszereplő nincs a gyanúsítottak között, és egyikük sem áll kényszerintézkedés alatt. Az eljárás jelenleg is folyamatban van.

A lap hétfői számában felidézik, hogy a 2-es és a 4-es metróvonalon beszerzett francia Alstom-metrókocsik ügyében 2016 szeptembere óta tart a nyomozás vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt.

Hozzátették, hogy a 4-es metró beruházásának szerződéseit vizsgáló másik ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz. A Fővárosi Főügyészség által felügyelt büntetőügyről Rab Ferenc helyettes szóvivő a Magyar Hírlappal annyit közölt, hogy a nyomozás továbbra is felderítési szakaszban van.