Hirdetés

Balczó Zoltán (Jobbik) arról beszélt, hogy ismeretségi körében két gépjárművezető oktatónak megszűnt a munkája a koronavírus járvány miatt. Közülük az egyik megkapta a keresete 75 százalékát, a másik viszont semmit. Az egyik Maros megyében él, a másik Pest megyében, az egyik országban Ludovic Orban, a másikban Orbán Viktor a miniszterelnök – jegyezte meg. Sürgette a mostani magyar szabályozás módosítását és úgy fogalmazott: bírói műhiba történt, ezt újra kell játszatni. Kitért arra is, Románia nem hagyta cserben az ilyen helyzetbe került embereket. 

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: „bezzeg Románia”, ez a Jobbiktól újszerű jelenség és újszerű megfogalmazás. Felidézte, hogy a kormány egyedülálló gazdaságvédelmi akciótervről döntött. Kitér arra, hogy több javaslat is érkezett a kamaráktól, szakmai szervezetektől a bérkiegészítésre, és számosat meg is fogadtak. Ezek a hétfő esti közlönyben fognak megjelenni.

Ismertette: többi között a kieső munkaidő ezentúl 15-75 százalék között lehet, a részmunkaidő napi két óra is lehet a támogatás igénybe vételekor, a munkáltatónak nem szükséges a munkaszerződés módosítását egyesével leegyeztetni a munkavállalókkal.