Mint ismert, Karácsony Gergely többször is lebukott, hogy szolgálati autója a buszsávot használja, ezzel kikerülve a főpolgármestersége idején jóval nagyobbá váló dugókat. Volt olyan eset, amelyről felvétel készült:

Hirdetés

„Sokan nem értették, miért is autózik reggelente Karácsony Budáról Pestre, hiszen hivatalosan 2015 óta zuglói lakos. Ekkor még ott volt polgármester és itt vett egy 444 négyzetméteres telken álló 115 négyzetméteres házat. Eleinte innen járt be dolgozni, persze sofőrrel és nem biciklivel, mint ahogy eleinte híresztelte magáról – írta a Ripost.

Fotó: MTI/Kovács Tamás, szerk.

Most azonban – ahogy a lap fogalmaz – kiderült az igazság!

„Egyik olvasónk, ahogy megírta, az elmúlt hetekben reggelente többször is észrevette Karácsony elhíresült »buszsávos« autóját Pasaréten. Ma reggel, amint az 5-ös busz megállója felé ment a Gábor Áron utca és a Pasaréti út sarkán, mondhatni az orra előtt hajtott ki a kocsi Karácsonnyal egy elegáns ház kertjéből. Sikerült is lefotóznia a kihajtó autót.

Fotó: Ripost/olvasói fotó

Reggelente tehát már Pasaréten várja sofőr Karácsonyt, hogy aztán minden szabályt megszegve az Erzsébet híd buszsávján a Városházára »repítse«. Ez a magyarázata annak, hogy miért látják rendszeresen az Erzsébet híd Budáról Pestre tartó buszsávjában pofátlanul elhaladni a dugóban kínlódó autósok – teszi hozzá a lap.

Nem tudni, hogy a főpolgármester ideköltözött-e és ha igen, megvásárolta-e az értékes budai ingatlant – az mindenesetre nem szerepel a vagyonnyilatkozatában.

A Ripost teljes cikke, további fotókkal, ITT olvasható.

Korábban írtuk

Frissítés:

A cikkekre reagálva a főpolgármester munkatársa a következőket közölte a Mandinerrel:

„Karácsony Gergely és családja a tavalyi év közepe óta egy II. kerületi bérelt lakásban él. A főpolgármester erről korábban már maga is beszélt a nyilvánosságban, az előválasztás mindkét fordulójában egy II. kerületi szavazóhelyiségben szavazott. A lakást egy magánszemélytől bérlik.”