Mint írták: a korábbi években tönkrement harminchat illemhely felújítását 2010-ben kezdte meg a cég, legutóbb a Margit híd budai hídfőjénél fejezték be a munkát. Két „kulcsfontosságú” helyen, a Déli pályaudvar szomszédságában, az aluljáróban, illetve a Hősök terénél, a Műcsarnok mögötti illemhelyen zuhanyozni és kisbabát pelenkázni is lehet – tették hozzá.

Nyár elején végeztek a Széchenyi-fürdőnél lévő felújításával is, a korábban csak idényjelleggel működő egység hőszigetelést is kapott, így télen is nyitva tarthat. Jelenleg az Astoriánál, a Budai Várban, a Palota útnál, illetve a Margitszigeten, az Árpád hídi lehajtónál zajlanak a felújítások – közölte a csatornázási művek.

A Toalett Világszervezet kezdeményezésére 2001 óta tartják november 19-én a „WC világnapját”. Ezzel a nappal elsősorban arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a világ számos pontján még mindig millióknak nincs lehetőségük arra, hogy higiénikus körülmények között, és megfelelő intimitás mellett végezzék a dolgukat – olvasható a társaság közleményében.

(MTI)