Nem állít polgármesterjelöltet a baloldal a keszthelyi időközi választáson – erről nyilatkozott a Demokratikus Koalíció és a Momentum helyi illetékese. Manninger Jenőnek, a Fidesz–KDNP aspiránsának így aligha lesz olyan kihívója, aki legyőzhetné a június 26-i voksoláson.

Hirdetés

A lap azt írja: húsz év után új országgyűlési képviselője van a keszthelyi központú választókerületnek, a mandátumot Nagy Bálint, a város eddigi polgármestere szerezte meg, így a településen időközi polgármester-választást tartanak. A polgármesteri székért a Fidesz–KDNP színeiben Manninger Jenő száll ringbe. A politikus, aki 2002-től mostanáig parlamenti képviselő volt, ugyan az országos politikától visszavonult, áma június 26-án esedékes helyhatósági választáson megpályázza a polgármesteri titulust.

Manninger Jenő a hivatalos Facebook-oldalán tegnap már be is jelentette, hogy leadták a polgármester-jelöléshez szükséges ajánlások többszörösét.

„Manninger Jenővel szemben nincs sok értelme jelöltet állítani”

A Zalatájkiadó.hu megkeresett több baloldali pártot is az időközi voksolással kapcsolatban. Szántó András, a Demokratikus Koalíció Zala megye 2. számú választókerületének elnöke az internetes portál kérdésére először azt mondta: még egyeztetnek, hogy kit indítanak Manninger Jenővel szemben,és az is kérdéses, hogy lesz-e összefogás.

Korábban írtuk


Szántó a portálnak egyébként úgy fogalmazott, hogy „egy időközi választásnál Manninger Jenővel szemben nincs sok értelme jelöltet állítani”. Másnap Szántó már egyenesen arról tájékoztatott, hogy a baloldal nem állít polgármesterjelöltet Keszthelyen.

A további részletekről IDE kattintva a Mandiner honlapján olvashat.