Szalai Erzsébet szociológus például arra figyelmeztette a csirke far-háton gúnyolódó Márki-Zayt: „Farhátozás helyett az emberek számára is érthető szociális üzenetek és ígéretek kellenének, nem pedig a szegényeken való gúnyolódás”. Márki-Zay nem először támadja a kormány magyar emberek számára hasznos intézkedéseit, és rendszeresen a multinacionális cégek érdekeit képviseli. Most is a nemzetközi áruházláncok védelmében tiltakozik – nekik ugyanis nem jó, hogy olcsóbban kell adni több alapvető élelmiszert – írja az Origo.

Hirdetés

Márki-Zay Péter a szokásos vasárnapi facebookos bejelentkezésében „ostoba intézkedésnek„ nevezte a kormány rendeletét, mellyel befagyasztotta több termék, így a csirke far-hát árát is. – Borzasztóan szomorú jelenség, és amit ez mutat számunkra. És ezt nemcsak közgazdászként mondom, hanem polgármesterként és átlag magyar választópolgárként is, hogy szánalmas, amikor Magyarország harminc évvel a rendszerváltás után oda tér vissza, ahonnan elindult: a hatósági árszabályozáshoz – mondta Márki-Zay Péter.

Emlékezetes, Orbán Viktor miniszterelnök a múlt héten ismertette a kormány döntését. Eszerint több fontos élelmiszer esetében élelmiszerárstopot vezet be. Az árstop egyelőre három hónapra lép életbe február elsejétől, amikortól a 2021. október 15-i árakon kell kínálniuk a boltoknak a megnevezett termékeket.

Az árstop a kristálycukorra, a búzafinomlisztre, a napraforgó-étolajra, a sertéscombra, a csirkemellre és a csirke far-hátra, valamint a 2,8 százalékos uht-tejre vonatkozik.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható az Origo oldalán, IDE kattintva!