Tessék örökbe fogadni egy települést vagy egy fél települést vagy néhány utcát, néhány lépcsőházat – magyarázta élő Facebook-videójában Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt, hódmezővásárhelyi polgármester. A felvételen a téma az a mozgalom volt, amelynek lényege, hogy a baloldali propagandát úgy kell eljuttatni vidékre, hogy kinyomtatnak egy újságot és azt elviszik.

Hirdetés

Márki-Zay felhívása arról szól, hogy a baloldali aktivisták menjenek el egy-egy vidéki településre, szállják meg („fogadják örökbe„) és ott dobják be minden postaládába az olcsón kinyomtatott, megtévesztő szövegeket.

”Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a félrevezetett emberekhez eljuttassuk az igazságot„ – mondta Márki-Zay a videóban a vidéki emberekre utalva. A baloldali jelölt által megfogalmazott gondolat rímel arra, amelyet a baloldal terjesztett 2018-ban, az akkori választási vereség után. Szerintük ugyanis „vidéken nincs internet”, az ottani emberek így nem ismerhetik az „igazságot„, ezért vesztett a baloldal – mondták.

Márki-Zay Péter ezt a felsőbbrendű, a vidékieket lenéző baloldali meggyőződést képviseli. Mint ismeretes, Gyurcsány jelöltje korábban a falusi embereket tudatlannak, ostobának is nevezte.

Korábban írtuk

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Origo oldalán.