Döntése mellé a tőle megszokott szürreális indoklás sem maradt el. A polgármesterséget választó politikus azt írta: „nekem most Vásárhelyen kell megvédenem a vásárhelyi gyerekeket attól, hogy a Fidesz elvigye őket golyófogónak Ukrajnába, köztük négy, még csak nem is katona fiaimat.”

Hirdetés

Valóságtól elrugaszkodott agymenése után a bizonyítványt próbálja magyarázni a maga módján: „Már a választás előtt is sokszor elmondtam kérdésekre válaszolva, hogy a választás eredménye akkor sem legitim, ha mi győzünk (…), Ma már a Fidesz propagandagépezete a fehérről is képes elhitetni, hogy fekete, egy jobboldali, hétgyermekes, vidéki keresztény polgármesterről, hogy Gyurcsány embere, hogy utálja a vidékieket, valamint hogy saját gyermekeit is elküldené meghalni egy idegen háborúba…”

„Vidéki polgármesterként sem fogom azonban magára hagyni azt a 106 hőst, aki a választáson elindult (ő maga is egyike volt e 106 „hősnek” – szerk.), ahogy az előválasztás jelöltjeit sem, a 27 ezer szavazatszámlálót, a több százezer fiatalt, a milliós roma közösséget és a kétmillió ellenzékit. Ebben a rendszerben bebizonyosodott, hogy választásokon nem lehetett leváltani a Fideszt – de ez semmit nem vesz el abból a dicsőségből, hogy egy hősies küzdelemben magyarok százezrei küzdöttek velünk aktívan egy becsületes, nyugati elkötelezettségű, emelkedő Magyarországért. Továbbra is felelősséget érzek azért, hogy ez a közösség együtt maradjon, és hazafias ellenállókként mindannyian küzdjünk a korrupció és az önkény ellen. Szent célunk adjon erőt nekünk” – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Dömötör Csaba: Még a sajátjaikat sem tisztelik

A visszalépések után most már a frakcióját negyedelő Jakab Péter, és az előválasztáson 3 százalékos Fekete-Győr András vezeti a baloldal országos listáját. Gy. Ferenc közben feljött az első 5-be (naugye)” – írta Dömötör Csaba, miután Karácsony Gergely, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter is kikerült a képből.

Korábban írtuk

Sajnos nemcsak a fideszes szavazókat, hanem a sajátjaikat sem tisztelik – vonta le a tanulságot a fideszes politikus.