Interjút közölt az Index Márki-Zay Péterrel, Hódmezővásárhely polgármesterével és bukott kormányfőjelölttel. A beszélgetés során kérdezték őt a külföldi kampánytámogatásokról. Elmondta: „nálunk nyilvánvalóan maradt a külföldi magyar állampolgárok támogatásából, ha nem is sok”, aztán elárulta, hogy ez a „nem sok” mégis mennyit jelent: „Tavaly nyáron az elszámolásunk után emlékeim szerint 90 millió maradt, amiből később még több, kampányhoz kapcsolódó költséget fedeztünk”. Márki-Zay szerint ebből a maradék pénzből fedezték például a kampányközpont internetszolgáltatásának hűségidőre szóló jelentős díjait, vagy „a kampány során megrongált, megsérült többtucatnyi bérelt autó javításának önköltségét”.

Hirdetés

Hogy mit szól ahhoz, hogy az ellenzéki pártok állítása szerint ők nem tudtak Márki-Zayék amerikai támogatásairól, azt mondta: ez a pénz „nem a pártokhoz érkezett, tehát nem kellett tudniuk róla”. Az interjúban szembesítették azzal, hogy tavaly novemberben még azt nyilatkozta, kis esélyét látja, hogy a pártok előtt titok lett volna a támogatás, és azt is közölte a lappal, hogy a kampányköltéseket egyeztették az összefogás hat pártjával.

„Naiv módon feltételeztem, hogy akik naponta egyeztetnek a kampányközponttal, ellenőrzik a tevékenységét, nehogy pártos kiadásokat fedezzen (…) Kénytelen vagyok a hat párt egybehangzó állítását elfogadni, hogy ők erről csak három hónappal később értesültek” – mondta.

Korábban írtuk