Márki-Zay Péter bizonyíthatóan 2018 óta negatív, becsmérlő értelemben használja a „fogyatékos” kifejezést – derül ki a jelölt élő videóiból és az azokra adott reakciókból – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés

Mint ismert, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a vasárnapi élő bejelentkezésében „fogyatékos propagandistákról” értekezett a Facebookon, a jelzőt pedig egyértelműen pejoratív értelemben használta. A fogyatékkal élők érdekképviseleti szervezetei, így többek között az Autisták Országos Szövetsége és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége tiltakoztak Márki-Zay Péter szóhasználata ellen.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje egyébként lassan vérig sért minden társadalmi csoportot: emlékezetes, hogy becsmérelte a nyugdíjasokat; azon lamentált, hogy hány zsidó van a Fideszben; és homoszexuálisnak nevezett olyanokat, akik nem beszéltek a magánéletükről a nyilvánosság előtt. Mindezt úgy, hogy közben arról beszél, ő épp „szeretemországot” épít.

Márki-Zay Péter nagyobb nyilvánosság előtt először 2018 augusztusában használta a „fogyatékos” kifejezést a joggal kifogásolt értelemben. A Mediaworks Hírcentruma 2018. augusztus 18-áról talált egy olyan Facebook-bejegyzést Sz.-né Aranka oldalán, amelyben a hölgy felidézte Márki-Zay Péter 2018. augusztus 4-i videós bejelentkezését, ahol a baloldal jelöltje azt mondta:

Korábban írtuk

Az irány és a program az, ami miatt tanulnivalónk van, nem a bűnöző múlt. Ez teljesen egyértelmű, gondolom, hogy csak a fogyatékosoknak nem.

Sz.-né ezt fel is rótta Márki-Zay Péternek egy levélben, amelyet a polgármester a következő bejelentkezésében, 2018. augusztus 20-án fel is olvasott, majd elnézést kért rosszul megválasztott szavaiért. „Aranka, elnézést kérek érte, és ezúton igyekszem figyelni, hogy még véletlenül se csússzon ki ilyen szerencsétlen dolog a jövőben a számon” – mondta Márki-Zay, akinek a már idézett Facebook-bejegyzést író hölgy hívta fel a figyelmét otrombaságára.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE kattintva!