Márki-Zay Péter
Hirdetés

Mint ismert, Márki-Zay Pétert igyekeztek úgy beállítani, mintha jobboldali, konzervatív ember lenne. A baloldal ugyanis rájött: saját szavazóbázisa kevés ahhoz, hogy jövő tavasszal nyerni tudjon a Fidesz–KDNP pártszövetséggel szemben.

Márki-Zay azonban a Dobrev Klárával folytatott RTL-es „vitája” során maga vallotta be: baloldali politikát folytatna miniszterelnökként.

– Azt gondolom, hogy kellően meggyőződhettek arról, hogy bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak. Szó sincs arról, hogy egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon – mondta a politikus.

Tegyük hozzá: mivel az ellenzék vezető ereje a Gyurcsány család által irányított Demokratikus Koalíció, így Márki-Zaynak azt kell tennie, amit mondanak neki. Gyurcsányék politikáját pedig ismerjük: megszorítás, magasabb adók, emelkedő rezsiárak, migránsok beengedése… No, és hazugság reggel, éjjel meg este. Hogy lista élén hivatalosan Márki-Zay áll vagy más, ebből a szempontból mindegy.

Korábban írtuk