Nem vette át Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely új polgármestere a K’Art építőipari cégcsoport károsultjainak petícióját – írja az Echo TV honlapja.
 


Fotó: echotv.hu

A cégcsoportot képviselő jogász emlékeztetett: a cég vezetője a vásárhelyi Jobbik 2014-es listavezetője volt, és mintegy 800 millió forinttal tartozik alvállalkozóinak. Szabó Bálint azt mondta, hogy a cégvezető részt vett Márki-Zay eredményváróján és beiktatásán is, így vele szemben felvetődhet akár a tiltott pártfinanszírozás is.

„Hány alkalommal és mekkora összegekkel támogatta Kendi Imre az ön polgármesteri kampányát, és erkölcsileg vállalhatónak tartja-e ön, hogy egy 60 vállalkozót 800 millió forinttal megkárosító vállalkozó önt támogatja?” – ezt a kérdést tette fel Szabó Bálint, a K’Art-ügy károsultjainak érdekképviselője az új polgármesternek.

Márki-Zay Péter nem válaszolt a kérdésekre és a petíciót sem vette át az érdekképviselőtől. Arra a kérdésre, hogy felállít-e az ügy tisztázása érdekében önkormányzati vizsgálóbizottságot, először azt mondta természetesen, majd azt, hogy ő ilyet nem mondott.

Szabó Bálint szerint egyértelmű és bizonyított, hogy a K’Art ügy szálai a vásárhelyi Városházához és a frissen megválasztott polgármesterhez, Márki-Zay Péterhez vezetnek. A károsultak úgy döntöttek, ha Márki-Zay nem állít fel vizsgálóbizottságot, akkor a közgyűléshez fordulnak.

A videót erre a linkre kattintva, az Echo TV honlapján nézhetik meg.

(Echo TV)