A tapasztalatot, amit itt szereztetek, próbáljátok meg hazavinni. Mindenki hozzá tud tenni ahhoz, hogy Magyarország egy normálisabb hely legyen. Meg persze mindenki, aki itt ül, annak van 2, 5, 10 magyar rokona. Olyan is van, aki a Fideszre szavaz. Most ne mondjam azt, hogy normális?!

Hirdetés

– így viccelődött (a Laár András által alakított Besenyő Pista bácsi produkciójára utalva) Márki-Zay Péter tegnap este a londoni kampányrendezvényén a saját közönségének hozzátartozóiról. A baloldal miniszterelnök-jelöltje az eseményen arról értekezett, sokan összefogtak azért, hogy Magyarország „ne legyen Európa legnyomorultabb országa”. Kiemelte, ő személy szerint vallásos élményként tapasztalta meg Simon András és Péterfi Judit csatlakozását a kampánycsapatához.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje arra kérte a londoniakat, hogy április harmadikán jöjjenek haza és szavazzanak, hiszen szerinte „már a 2018-as választásokon is kiderült, hogy ha az Egyesült Királyságban élő magyarokon múlna, a Fidesz–KDNP be sem kerülne a parlamentbe” .

Egy nézői kérdésnek köszönhetően kiderült: Márki-Zay Péterék egymillió forintért bérelték ki egyetlen éjszakára a londoni Pall Mall Street 116. szám alatt található rendezvénytermet.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Korábban írtuk