Márki-Zay Péter a napokban egy podcast-adásban elismerte, egyesületéhez még a választásokat követően is több száz milliós külföldi adomány érkezett. Ezzel bebizonyosodott: nemzetközi globalista erők próbáltak meg beavatkozni a magyar választásokba, sértve ezzel országunk szuverenitását – közölte Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ.

Hirdetés

Márki-Zay és csapata ráadásul annak ellenére kapott újabb forrásokat, hogy korábbi ígéretét sem teljesítette, és nem számolt el a közvélemény előtt a belföldön gyűjtött adományok és pénzek felhasználásáról. Mi több, maradványösszeget emlegetett, és azt mondta, egyesülete azt nem utalja vissza azoknak, akik adták neki, hanem megtartja – tették hozzá.

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjének elmondása szerint a júniusi utalásokból rendezték a baloldali ellenzék még rendezetlen kampányszámláinak egy részét is.

„Az eset több szempontból is aggályos. A magyar pártfinanszírozási törvény ugyanis kifejezetten tiltja hazai politikai pártok külföldi forrásokból történő finanszírozását. Ez a tilalom nem egyedi, a legtöbb demokratikus állam ezzel is óvja országát attól, hogy külföldi erők pártokat és politikusokat vásároljanak maguknak. A magyar jogalkotó célja ezzel a tilalommal világos: külföldről ne szólhassanak bele a magyar belpolitikába, és ne lehessen ezt megtenni a legprimitívebb eszközzel, nevezetesen azzal, hogy külföldi érdekcsoportok lefizetnek belpolitikai szereplőket, hogy azok az ő nótájukat fújják” – írják az elemzésben.

A központ szerint Márki-Zayék az egyesületüknek juttatott források révén korábbi, baloldali kampányköltéseket fizettek ki a nem kampányra kapott pénzből. Az Action for Democracy ugyanis elismerte, „a magyar civil társadalom és a független média támogatása” érdekében gyűjtött forrásokat utalta át Márki-Zay mozgalmának, és „nem kampánytámogatást” nyújtott, hanem az egyesület tevékenységét – különös tekintettel az LMBTQ-jogok sérelme elleni kiállásra – finanszírozták a több száz milliós adományból.

De mi is ez az Action for Democracy szerveződés?

Mint az elemzésben olvasható: a szervezetet közvetlenül a magyar választások előtt alapították, és feltett célja a magyar választások befolyásolása volt. A 2022-es voksolásra egyfajta főpróbaként tekintettek. Vezetője a Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt felbukkant Korányi Dávid, akit Bajnai Gordon is megörökölt főtanácsadóként, majd 2019-ben Karácsony Gergely hívta a fővárosi városházára, szintén főtanácsadói minőségben.

Mindezek mellett Korányi jelenleg is számtalan, Soros György által finanszírozott NGO vezetői vagy tanácsadói testületének tagja, a progresszív politikai hálózat háttérintézményeinek befolyásos alakja, most is New Yorkban él. Korabeli sajtóhírek alapján Korányi elkísérte Bajnait egy New York-i ENSZ-közgyűlésre, ahol az akkori miniszterelnök találkozott a JP Morgan és a Rockefeller elnök-vezérigazgatójával, a Citigroup elnökével és személyesen Soros Györggyel is. Az akkor hírek szerint Bajnai kitüntette azt a Charles Gati politológust, aki később szintén feltűnt az Action for Democracy vezetőségében.

Miért is példátlan, ám nem példa nélküli, hogy a Soros-hálózat pénzzel és erőforrásokkal kívánja manipulálni a magyar belpolitikát?

„Mert Márki-Zay esete nem az első a sorban. 2013-ben még a Bajnai Gordon bábáskodása mellett alapított, mára megszűnt EGYÜTT – a Korszakváltók Pártja a szintén Bajnai elnökölte Haza és Haladás Egyesületen keresztül jutott százmilliós pénzbeli adományhoz a Soros György bőkezű támogatását élvező Center for American Progresstől. Ez az alapítvány az egyike az Egyesült Államokban működő Demokrata Párt legerősebb háttérszervezeteinek. Az egyesület bár elismerte a támogatást, de soha nem számolt el a nyilvánosság előtt a demokratákhoz közeli külföldi pénzekről” – írja az Alapjogokért Központ, hozzátéve: ugyanígy Karácsony Gergely 2021-es sikertelen miniszterelnök-jelölti kampányának finanszírozási hátteréről sem tudunk többet.

„Csupán annyit, hogy a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesületet is egy Bajnai-bizalmas, Perjés Gábor vezette, és egyetlen év alatt sikerült összekalapolni és elkampányolni közel 300 millió forintot. Ugyanezzel a technikával, egy egyesület mögé bújtatva kampányolt Karácsony 2019-ben is, de akkor a finanszírozás a Mindenki Budapestért egyesület mögé volt elrejtve, amit szintén Perjés vezetett” – olvasható az elemzésben.

A teljes elemzés ITT olvasható.

Korábban írtuk