Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Életveszélyes gyakorlatra buzdított Márki-Zay Péter a kampányában néhány hete. A baloldal jelöltje a Kiszomborban tartott tavaly decemberi fórumán azt hangoztatta, hogy a szüléshez nem kell orvos, mivel az „nem betegség„.

– A (szüléshez) például, mint nagyon sok más beavatkozáshoz, éppenséggel orvos sem kell. Hogy egy normál szülésznő, ha megfelelően fel van készítve egy holisztikus szülésznő, az tökéletesen biztonságosan le tud vezetni egy szülést – mondta.

A marketinges múltú jelöltnek nincs semmilyen egészségügyi végzettsége, a feleségére hivatkozva próbálta a témában való jártassága látszatát kelteni.

– A szülészet az egy speciális ágazat, a feleségem sokáig foglalkozott vele, úgyhogy nagy rálátásom van, és hét gyermek születésénél magam is ott voltam – mondta a hódmezővásárhelyi polgármester.

Korábban írtuk

Szakértők szerint az orvos nélkül lefolytatott szülés nagyon kockázatos, számos előre nem látható komplikáció adódhat, amelyeket egy bába vagy dúla nem képes kezelni, kiváltképpen azért, mert a megfelelő szaktudás mellett a szükséges kórházi műszerek sem állnak rendelkezésére.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.