Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester új választást szorgalmaz a városban.

Fotó: MTI, archív

„Elismerem: győzött Lázár János! …és veszítettek a vásárhelyi gyerekek” – kezdte kisregény hosszúságú bejegyzését Márki-Zay Péter Facebook-oldalán. A hódmezővásárhelyi polgármester bevallja, felzaklatták a közelmúlt eseményei, majd hosszú felsorolásba kezd helyi ügyekről, amelyek részleteitől megkíméljük olvasóinkat (röviden: elmaradt aszfaltrajzverseny, cirkusz, bezáró stadion, hiányzó TAO-pénzek, diktatúra és mindezek hátterében az ördögi Lázár János, akire csak így hivatkozik Márki-Zay: „a bukott miniszter és kastély-tulajdonos nagytőkés”.) A polgármester konklúziója a következő:

Arra kérem a választókerület hűbérurát, hogy ne kínozza szegény ártatlan vásárhelyi gyerekeket még egy teljes évig: most azonnal álljunk meg és rendezzük a város sorsát

– majd négy pontban fogalmazza meg javaslatait a polgármester, ezek közül is az első pont a legérdekesebb: 

A képviselőtestület OSZLASSA FEL magát és LEGYEN ÚJ VÁLASZTÁS (képviselők és polgármester is)!
Bízzuk az ítéletet a vásárhelyiekre: a győztes feladata Lázár János milliárdos adósságainak rendezése, nem könnyű küldetés sem nekem, sem Orbán Viktor legfőbb párton belüli riválisának. Ha a város többsége enged a gyerekekkel történő zsarolásnak, én megértéssel és sértődés nélkül fogom visszaadni a problémák megoldását Lázár úrnak és jelöltjeinek. Ha viszont mégis engem ér a megtisztelő, bár nehéz feladat, akkor reményeim szerint munkámat már egy a város érdekében engem támogató közgyűléssel sokkal könnyebben tudnám folytatni.

Márki-Zay Péter véleménye szerint „miközben Lázár János meggazdagodott, a város eladósodott”, ezért tiltakozó nagygyűlést is szervez Hódmezővásárhely vezetője. 

ELISMEREM: GYŐZÖTT LÁZÁR JÁNOS!…ÉS VESZÍTETTEK A VÁSÁRHELYI GYEREKEK.Az utóbbi napok különösen felzaklatták a…

Gepostet von Márki-Zay Péter am Samstag, 6. Oktober 2018