Hirdetés

A baloldali jelölt egy december 12-i videójában – amikor magyarázni próbálta a migrációval kapcsolatos álláspontját – úgy fogalmazott: „…ez ugyanolyan félreértés, kedves liberális barátaim, mint amikor a fideszesek azt állítják, hogy én a vidékieket bunkónak nevezem. Nem! Az, hogy vannak vidéken bunkók, az nem azt jelenti, hogy minden vidéki bunkó.„ Már láttuk, hogy ez mit jelent Márki-Zaynál; azt, hogy saját magát és néhány másik polgármestert nem tekinti bunkónak.

Márki-Zay Péter magyarázkodása önmagában is azt mutatja, hogy lenézi az embereket, hiszen

alpári jelzőkkel illet egész társadalmi csoportokat, akikről úgy gondolja, hogy nem elég tájékozottak, vagy ahogy még nevezni szokta őket: tudatlanok, ostobák.

A baloldali jelölttől szinte minden héten lehetne idézni olyan mondatot, amelyben a vidékieket pocskondiázza. Nevezte már a falusi embereket egyszerűnek, tudatlannak, de a legtöbbször ostobának. A migrációt elutasító kormányzati álláspont kapcsán például azt mondta: rendkívül sok szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba ember emiatt fog a Fideszre szavazni.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk