Fotó: képernyőkép, YouTube
Hirdetés

– Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni – mondta Márki-Zay Péter október 14-én a hvg.hu és a Greenpeace Klímaválasztás 2022 című online beszélgetésében. – Tehát tudjuk azt, hogy az előző kormány éppen abba bukott bele részben, hogy megszüntette mondjuk a 13. havi nyugdíjat. Tehát ezeket rendkívül veszélyes… A rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni. De ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is – folytatta.

Érdekesség egyébként, hogy Gyurcsány Ferenc már egy 2014-es interjújában is szó szerint azt mondta a rezsicsökkentésről, hogy „az egy hülyeség”. Amikor az újságíró felvetette, hogy volt olyan baloldali párt, amelyik annak idején megszavazta, az ellenzék vezetője így válaszolt:

– Teljesen mindegy. Április végén adott lesz egy ár, a kérdés az lesz, tovább lehet-e vinni a rezsicsökkentést. Erről kell megállapodnunk majd, ha kormányra kerülve alaposan megvizsgáltuk a helyzetet – mondta Gyurcsány.

A jelek szerint tehát a baloldal legerősebb pártjának elnöke és Márki-Zay Péter is megszüntetné a rezsicsökkentést, ha rajtuk múlna.

Korábban írtuk