A Budapesti Közművek Zrt.-n (BKM) belül működő FKF dél-pesti hulladékszállítási üzeméhez tartozó tartálykihordók napi szinten kötelesek tartálycserekor a hulladékot kézzel átborítani a sérült tartályból az újba, ebből pedig már több üzemi baleset is volt

Hirdetés

– derül ki a Magyar Nemzethez eljuttatott belső információkból.

Az ügy akkor kezdődött, hogy az FKF Nonprofit Zrt. a 110 literes, henger alakú kommunális hulladékgyűjtő tartályok további kihelyezését megszüntette. Azok az ügyfelek, akik ezzel a tartálytípussal rendelkeztek, eddig a telefonos ügyfélszolgálaton kérhették az elhasználódott vagy ürítés közben megsérült, törött hulladékgyűjtő díjmentes, típusazonos cseréjét.

A fent említett típus megszüntetésével azonban erre nincs lehetőség. Úgy tudni, a betelefonáló ügyfelekkel közlik, hogy kizárólag típuscserét kérhetnek 120 literes, kerekes, zöld kukára a meglévő 110 literes helyett, viszont az ürítés díja így havonta háromszáz forinttal kerül majd többe. Ugyanakkor a típuscsere szerződésmódosítással is jár, amit személyesen az ügyfélszolgálati irodán, e-mailben vagy levélben kérhetnek a szerződött ügyfelek.

Kiderült az is, hogy a BKM FKF hulladékgazdálkodási divíziója igazoltan hónapokig nem válaszol több ügyfél megkeresésére.

Az ügyben a Magyar Nemzet kereste a BKM-et, hogy reagáljanak azokra az információkra, miszerint az FKF szolgáltatási területén ezres nagyságrendűek a törött, rossz minőségű kukák, valamint aki kéri a típuscserét, annak a BKM FKF hulladékgazdálkodási divíziója hónapokig nem válaszol a megkeresésére. Az FKF válaszában közölte:

az ügyben szereplő információk teljességgel megalapozatlanok és tévesek, így azokat a társaság határozottan cáfolja. Azt is írták, hogy amennyiben jelen válaszuk ellenére az általuk valótlannak nevezett információkat a Magyar Nemzet közzéteszi, úgy a társaság kénytelen lesz a szükséges jogi lépések megtételére.

A lap emlékeztet, a Budapesti Közművek Zrt.-ben önállóan működő FKF hulladékgazdálkodási divízióban október 4-én, kedden reggel munkabeszüntetéssel tiltakoztak a dolgozók. A szemétszállítók többek között azt sérelmezték, hogy a főváros baloldali vezetése hazugságokat terjeszt a fizetésükről. Mindeközben a vezetés ellenőröket vett fel, hogy kémkedjenek a dolgozók után. Ráadásul az ellenőrök sokkal többet keresnek, mint a megfigyelt dolgozók.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják.

Korábban írtuk