Az ellenzék lejáratásáért hívták össze a mai kormányülést!

Nem a járvány megfékezéséért, hanem az ellenzék lejáratásáért hívták össze a mai kormányülést! Azt javasoljuk Orbán Viktornak, hogy azt az energiát, amit most az ellenzék lejáratásába és hatalma megszilárdításába fektet, inkább fordítsa a járványvédelemre! Kövesd élőben és oszd meg Dr. Molnár Csaba online sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Mittwoch, 25. März 2020
Hirdetés

A DK ügyvezető alelnöke szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ellenzéki pártok hétfőn „érthető” okból leszavazták, hogy az Országgyűlés sürgősen tárgyalja az „orbáni teljhatalomtörvényt”. Molnár Csaba hazugságnak nevezte, hogy az ezt követően szerdára összehívott kormányülésre azért van szükség, mert az ellenzék megakadályozta a védekezést, a veszélyhelyzet meghosszabbítását.

Az EP-képviselő hangsúlyozta, az ellenzék nem akarja, de ha akarná, akkor sem tudná megakadályozni sem a veszélyhelyzet kihirdetését, sem annak meghosszabbítását. Az alaptörvény szerint a veszélyhelyzet kihirdetése a kormány joga, a veszélyhelyzetben hozott rendeletek hatályának meghosszabbításához pedig csak feles többség kell az Országgyűlésben – tette hozzá.

Azzal, hogy a kormány egy kétharmados törvényt nyújtott be a veszélyhelyzet meghosszabbításáról, azt akarja elérni, hogy „akár az idők végezetéig teljhatalmat kaphasson az Orbán-kormány” – értékelt Molnár Csaba.

Kijelentette, a szerdai kormányülésen az ellenzék lejáratása helyett azzal kellene foglalkozni, hogy nincs elég védőeszköz a kórházakban, az uniós tagállamok közül Magyarországon a legkisebb a gazdaságvédelmi csomag, és itt végzik „szinte a legkevesebb” vírustesztet egész Európában.