Mint Tóth János polgármester az MTI-nek elmondta, az idei rendezvénysorozat – a hagyományoknak megfelelően – az újbor felszentelésével kezdődik, amelyet a következő napokban egy Kubinyi Ágoston-emlékkiállítás, kulturális és sportprogramok követnek. Ezek között kerül sor a környékbeli települések muzsikusainak örömzenei találkozójára.

Idén is megrendezik a generációk találkozóját, amelynek célja a régi hagyományok életben tartása és átadása a legfiatalabb korosztálynak. A sportcsarnokban rendezik a teremlabdarúgó- és a kézilabda-bajnokságot, ahol a térség csapatai mérik össze tudásukat.

Szintén a sportcsarnok ad helyet a november 12-i záróeseménynek, a VII. Nemzetközi Hurkatöltő Fesztiválnak. Túri Istvánné, a sportcsarnok igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy helyhiány miatt mindössze 50 csapat jelentkezését tudták fogadni. A hazai indulókon kívül erdélyi, felvidéki, délvidéki és az idén először cseh versenyzők is részt vesznek a kulináris megmérettetésen.

A látogatók emellett Oszvald Marika, Tóth Vera, Nótár Mary, Aradszky László és Kadlott Karcsi előadása közt válogathatnak.

(MTI)