Hirdetés

Keresztes László Lóránt (LMP) hiányolta, hogy az előtte felszólaló államtitkár egyetlen önkritikus hangot sem mondott, holott súlyos korrupciós botrány derült ki az elmúlt napokban az igazságügyi államtitkárral kapcsolatban. Ő is sürgette Varga Judit miniszter lemondását.

Szerinte ez az ügy szimbolizálja, miről szól a Fidesz, miről szól a nemzetinek, kereszténynek és konzervatívnak hazudott rendszer.

Felidézte, hogy Nagy János volt agrárminisztériumi helyettes államtitkárt is hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják. Boldog István pedig mai napig a költségvetési bizottság tagja, miközben őt is vesztegetés elfogadásával vádolják – sorolta, emlékeztetve Simonka György ügyére is. Ezek a fideszes képviselők szavaznak a magyar embereket érintő fontos törvényekről – mutatott rá.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a képviselő által felsorolt politikusok között nem volt olyan, akit jogerősen elítéltek, de Czeglédy Csabát elítélték adócsalásért és most is folyik ellene eljárás. Az ellenzék mégis országgyűlési képviselőt akar belőle csinálni – mondta.

Korábban írtuk

Önkritikára kérte az LMP-s politikust Czeglédy Csabával, a kispesti Lackner Csabával és a momentumos Cseh Katalinnal, vagy „a városházi cápákkal” kapcsolatban.

Hozzátette: a jobboldalon van következménye ezeknek az eseteknek, a baloldalon semmi következménye.

Szerinte az ellenzék a koronavírus-járvány kezelésével kapcsolatban is felelőtlenül politizált.