A bírság kiszabásánál figyelembe vették a lejárt fogyaszthatósági, minőségmegőrzési idejű termékek – többek között a gyermekek részére készült kakaó – minden tételét.

A közlemény szerint Tarnai Richárd kormánymegbízott a következő hetekre fokozott ellenőrzést rendelt el valamennyi áruházlánc Pest megyei üzletében.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) május 26-án jelentette be, hogy lakossági bejelentések alapján felügyelőik több szabálytalanságot találtak a Tesco fővárosi és Pest megyei egységeiben. A budaörsi Tescóban például olyan, 1-3 év közötti kisgyermekeknek szánt kakaós innivaló volt a polcokon, melynek minőségmegőrzési ideje 2010. november 5-én lejárt, de ugyanitt egy hete lejárt baconos grillt, valamint szabálytalan tartalmú jótállási jegyet is találtak.

Egy gödöllői üzletben vásárolt tálcás húskészítményen két különböző fogyaszthatósági időt tartalmazott a terméken lévő címke, míg további 15 élelmiszernek lejárt a szavatossági ideje – közölte május végi sajtótájékoztatóján az NFH.

A Tesco a bejelentést követően az MTI-hez eljuttatott közleményében egyebek mellett azt írta: még nem kaptak hivatalos értesítést, de amennyiben a sajtóhírek megalapozottak, természetesen együttműködnek a hatósággal, s mindent megtesznek a hasonló esetek elkerülésére. Hozzáfűzték: a vállalat az esetleg kirótt büntetéseket haladéktalanul kifizeti.

(MTI)