Másodfokon is pert vesztett az MSZP – adta hírül a PestiSrácok.hu.

A szocialisták rágalmazás miatt jelentették fel Budai Gyulát és a Fideszt, amiért a párt parlamenti képviselője egy tavalyi sajtótájékoztatón arról beszélt: a Czeglédy Csabához köthető bűnszervezet által eltüntetett milliárdok egy része az MSZP-hez és a DK-hoz vándorolhatott. A Fővárosi Törvényszék most jogerősen is elutasította a feljelentést, és kimondta, nem volt indokolatlanul sértő Budai véleménynyilvánítása. Az ítélet alapján ezentúl bárki jogkövetkezmény nélkül kijelentheti: az MSZP-s Czeglédy Csaba bűnszervezetet működtetett, s a szálak az MSZP-hez és a DK-hoz vezetnek.

Bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást a Fővárosi Törvényszék az MSZP által kezdeményezett rágalmazási ügyben Budai Gyula és a Fidesz ellen – értesült a PestiSrácok.hu. Az ítélet jogerős. A szocialisták még tavaly decemberben tettek feljelentést egy novemberi sajtótájékoztatón elhangzottak miatt. Budai Gyula ugyanis akkor arról beszélt:

A Czeglédy által irányított bűnszervezet is több mint hárommilliárd forintot tüntetett el, jelentős számú a károsult diákok száma, és újabban már nyilvánosságra került, hogy időskorú munkavállalókat is megkárosítottak. A szálak az MSZP-hez és a DK-hoz vezetnek, szintén alaposan feltételezhető, hogy az eltűnt pénz jelentős része az MSZP és a DK kasszájába vándorolt. (…) És természetesen teljesen egyértelmű a Czeglédy-ügy kapcsán, hogy Czeglédy Csabának semmi más feladata nem volt, mint hogy kampánypénzt állítson elő Gyurcsány Ferencnek és a szocialistáknak.

„”

A teljes cikk a PestiSrácok.hu oldalán olvasható.